Loading...
Report bug

Please help us to describe the issue so we can fix it asap.

Captcha
Cancel

Cosmos: A Spacetime Odyssey 1x7

The Clean Room

Për të gjetur moshën reale të Tokës, gjeokimisti Kler Paterson zhvilloi metodën e datimit të uraniumit-plumbit për të bërë një zbulim të padëgjuar – duke llogaritur moshën prej 4.5 miliardë vitesh të Tokës. Por zbulimet e Paterson ishin thjesht fillimi. Patersoni e bëri qëllimin e tij tërheqjen e vëmendje publike ndaj efekteve të dëmshme të plumbit në mjedis dhe ja dedikoi karrierën e tij luftës kundër industrisë së petrolit dhe asaj kimike, duke arritur fitoren më të madhë për shëndetin publik në shekullin e 20.

Apr. 20, 2014

Cosmos: A Spacetime Odyssey season 1

Loading...